Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z fetą, szpinakiem i awokado"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Liście szpinaku przebierz, odetnij końcówki. Opłucz pod bieżącą wodą i starannie osusz. Awokado umyj, przekrój na pół, usuwając pestkę. Oddziel miąższ od skórki, pokrój w dużą kostkę. Skrop sokiem z połowy cytryny.
Wymieszaj szpinak z awokado, posyp pokruszoną fetą. Dodaj obraną i poszatkowaną cebulę (najlepiej czerwoną). Boczek pokrój w cienkie plasterki, wysmaż na chrupiąco. Orzechy zrumień na suchej patelni, posiekaj drobno.
Olej wymieszaj z posiekanym czosnkiem oraz resztą soku z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę, wymieszaj. Posyp orzechami, obłóż chrupiącym boczkiem.
porcja – 280 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety