Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka w miseczce z kapusty"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Oczyść z uszkodzonych wierzchnich liści kapustę. Wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem i krótko obgotuj. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny, przestudź w garnku.
Z przestudzonej kapusty zdejmij 6 większych liści. Resztę posiekaj, odrzucając głąb. Jeśli kapusta jest twarda, ułóż ją na sicie i sparz wrzątkiem.
Białą kapustę oczyść, drobno posiekaj. Połącz w misce z posiekaną i przestudzoną czerwoną kapustą, wymieszaj. Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Dodaj do miski z kapustą.
Pokrój w plasterki boczek. Ułóż go na rozgrzanej suchej patelni i wysmaż na chrupiąco.
Przygotowane sałatki połącz w misce z majonezem (ewentualnie ze śmietaną). Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Możesz skropić sokiem z cytryny. Porcje sałatki nakładaj do przygotowanych liści z czerwonej kapusty. Dekoruj wysmażonym boczkiem oraz ziołami.
czas ok. 30 min; porcja – 250 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety