Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka szparagowa z ziemniakami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5213
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 47
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 220
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5213
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 47
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 220
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Włóż do posolonej wody. Gotuj ok. 20 minut. W tym czasie szparagi oczyść. Pędy obierz do 1/3 wysokości, odetnij zdrewniałe końce. Szparagi ponownie zwiąż w pęczek. Do wysokiego garnka wlej wodę, wsyp trochę soli. Pionowo ustaw w nim szparagi. Gotuj je ok. 15 minut. Ziemniaki odcedź, szparagi wyjmij. Ugotowane warzywa odłóż do przestudzenia. Potem pokrój na duże kawałki.
Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, pokrój w paseczki. Koperek umyj, posiekaj. Wszystkie przygotowane wymieszaj w salaterce.
Musztardę utrzyj z miodem i oliwą. Domieszaj sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.Źródło: Tina