Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka rybna"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24420
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24420
Składniki
Ryby pokrój w kostkę, oprósz mąką wymieszaną ze słodką papryką. Usmaż na oleju. Osącz. Ryż ugotuj na miękko w lekko osolonej wodzie. Osącz, ostudź.
Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Kapustę oczyść, poszatkuj. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Świeże ogórki pokrój na skośne plasterki, kiszone posiekaj. Jogurt wymieszaj z majonezem. Przypraw solą i pieprzem.
Na talerzu ułóż warstwę ryżu, na nim kapustę, kiszone ogórki, paprykę i cebulę. Ułóż usmażone ryby, polej sosem. Na środku ustaw „choinkę” z wetkniętych na patyk do szaszłyka plastrów ogórka. Zakończ rzodkiewką. Skrop sosem.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie