Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka krabowa"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 46
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 46
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Składniki
porcji, czas 80 min; porcja – 310 kcal, cena 2,70 zł
Buraki wyszoruj, ugotuj ze skórą do miękkości (ok. 60 min). W oso bnym garnku ugotuj na twardo z dodatkiem soli jajka. Obierz je i pokrój w kostkę. Ugotowane buraki przestudź, obierz i drobno poszatkuj. Obraną cebulę pokrój w kosteczkę.
Ogórki osącz z zalewy, pokrój drobno. Paluszki krabowe pozbaw osłonek. Część odłóż, resztę pokrój na kawałki. Wymieszaj z burakami, jajkami, ogórkami i cebulą. Dodaj posiekane orzechy włoskie, wymieszaj z kilkoma łyżkami majonezu, solą i pieprzem do smaku.
Salaterki (lub jedną większą) wyłóż plasterkami cytryny. Przełóż przygotowaną sałatkę. Ozdób odłożonymi paluszkami krabowymi i siekanym koperkiem.Źródło: Świat kobiety