Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryżowe placki z borówkami i jabłkiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
30 min • Porcja 150 kcal • Koszt 2,40 zł • Przepis na 3 porcje
Ryż gotuję i studzę. Potem łączę go w misce z resztą składników ciasta (oprócz owoców). Mąki dodaję tyle, aby ciasto dało się kłaść łyżką na patelnię. Mieszam do uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodaję borówki i pokrojone w kostkę jabłko.
Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.
Bożena Badach z CisiaŹródło: Kobieta i życie