Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki z sosem truskawkowym"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 394
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19571
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 394
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19571
Składniki
Truskawki umyj, osusz i oderwij ogonki.
Kilka owoców zostaw do dekoracji, resztę podziel na pół. Pierwszą cześć zmiksuj, połącz ze śmietaną i wymieszaj z cukrem. Drugą część pokrój w kostkę.
Mleko roztrzep z żółtkami, łyżką cukru białego i paczką cukru wanilinowego. Połącz z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dołóż ubite na sztywno białka ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj z pokrojonymi truskawkami.
Rozlej masę partiami na rozgrzany olej i usmaż na złoto puszyste racuszki.
Ułóż je w piramidkę, przekładając truskawkami, i polej cienkim strumieniem sosu śmietanowego.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax