Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z serka wiejskiego przyprawione cynamonem i kardamonem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 484
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24448
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 484
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24448
Składniki
Schłodzone białka ubijam z cukrem na sztywną, lśniącą pianę, następnie dodaję do niej żółtka, miód, serek wiejski (wraz z serwatką) i olej. Krótko miksuję, by się połączyły. Jabłko myję, obieram, usuwam gniazda nasienne.
Miąższ ścieram na tarce o dużych otworkach. Dodaję do ciasta razem z cynamonem, kardamonem i mąką. Mieszam łyżką (ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję).
Mocno rozgrzewam patelnię. Łyżką nakładam na nią ciasto, formując racuchy. Smażę na złoto z obu stron. Podaję na ciepło albo na zimno.
<strong>Aneta Warowna z Żyrzyna</strong>Źródło: Tina