Racuchy

Racuchy
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: nikola2005
Pyszne delikatne racuszki

Składniki

  • 1 niepełna szklanka ciepłego mleka
  • 1 op. drożdży suszonych
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • olej do smażena
  • - dodatkowo: cukier puder, dowolny dżem

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wyłożyć do miski i dokładnie wymieszać
    Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 45min.

    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
    Odsączyć na ręczniku papierowym

    Podawać z dżemem lub cukrem pudrem

Komentarze do przepisu (3)

Obserwator 18 marca 2017
Pysznie. I wspomnienie dzieciństwa
gochna55 15 października 2017
Robię takie racuszki z Twojego przepisu dla dzieciaków do szkoły. Babcia ma czas, mama nie zawsze.
ElMar 07 listopada 2018
Proste i smaczne:)
Składniki
  • 1 niepełna szklanka ciepłego mleka
  • 1 op. drożdży suszonych
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • olej do smażena
  • - dodatkowo: cukier puder, dowolny dżem
Składniki