Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy szpinakowe w wersji mini"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Sposób przygotowania
Wystudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Szpinak dobrze odciśnij. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj.
Do masy ziemniaczanej dodaj szpinak. Wbij jajko. Wrzuć czosnek. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową (najlepiej świeżo startą). Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj . W dużym garnku zagotuj lekko posoloną wodę.
Z masy ziemniaczano-szpinakowej uformuj kulki wielkości włoskiego orzecha. Wrzuć je na wrzątek. Ostrożnie zamieszaj i gotuj pyzy do momentu wypłynięcia. Gotowe odcedź, osącz. Ułóż na talerzach. Udekoruj cząstkami pomidorków oraz ziołami. Podawaj od razu po przyrządzeniu.Źródło: Tina