Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ptysiowe łabędzie"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1909
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1909
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Wodę z masłem doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Po chwili dodaj mąkę, sól i cukier. Podgrzewaj na wolnym ogniu, aż ciasto będzie odstawać od ścianek rondelka. Potem zestaw z kuchenki, a kiedy ostygnie, dodawaj po jednym jajku, intensywnie mieszając.
Przygotowane ciasto nakładaj na pergamin porcjami. Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij z części łabędzie szyje.
Wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 20 minut.
Zimne ptysie przekrój na pół i nadziej śmietaną ubitą z cukrem pudrem. Włóż szyje, a oczy zrób z sosu czekoladowego.
Czas: 40 min, 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV