Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste babeczki waniliowe to najprostszy i zarazem jeden z moich ulubionych przepisów – ponieważ można przygotować go w różnych odsłonach – np. w dodatkiem kakao, kawałków czekolady, budyniem waniliowym, dżemem, polewą czekoladową, co nam głowa podpowie. Poniżej przepis bazowy, który możemy dowolnie urozmaicić. Polecam
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 35
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2720
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 125
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 108
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 35
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2720
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 125
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 108
Składniki
Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i mieszamy do połączenia. Nie mieszamy zbyt długo, inaczej babeczki nie będą puszyste. Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach. Upieczone babeczki można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.