Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Postne półksiężyce z grzybami i kapustą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 27
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 27
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Składniki
Grzyby moczę przez dobę. Następnego dnia gotuję do miękkości w tej samej wodzie. Kapustę zalewam wodą, gotuję do miękkości. Ugotowane grzyby odcedzam, siekam, podsmażam na maśle.
Jedną cebulę obieram, siekam, szklę na oleju. Kapustę drobno kroję, mieszam z grzybami i cebulą. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem.
2. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję wodę, sól i oliwę. Wyrabiam, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Następnie rozwałkowuję je na cienki placek. Wycinam kwadraciki. Nakładam na nie farsz. Mocno zlepiam brzegi.
Pierogi wkładam do wrzącej posolonej wody z dodatkiem oleju. Gotuję 2 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmuję.
Pozostałą białą oraz czerwoną cebulę obieram, kroję w cienkie plasterki. Podsmażam na oleju. Pierogi podaję z cebulą. Ew. danie dekoruję natką pietruszki.Źródło: Naj