Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory nadziane kuskusem i fetą"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Składniki
Kuskus przesypać do miski, zalać osolonym wrzątkiem tak, by wody było na centymetr nad kaszą. Przykryć, odstawić na 5 min, wystudzić. Pomidory umyć, odciąć górę, część miąższu wydrążyć, pokroić w kostkę.
Cebule oczyścić, posiekać. Podsmażyć na oliwie, dodać umytą i pokrojoną w drobną kostkę cukinię i pokrojony miąższ pomidorów. Doprawić przyprawami i ziołami, wymieszać z kuskusem i pokruszoną fetą.
Farszem nadziać pomidory, przykryć odciętą górą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem, zapiekać ok. 15 minut w temp. 175oC.
ok. 30 minut
Kuskus będzie mieć wyrazistszy smak, jeśli zalejesz go bulionem warzywnym. Musi być niemal wrzący, żeby kuskus się udał.Źródło: Twoje Imperium