Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z gotowanych ziemniaków"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Kapustę włoską posiekaj, zalej wodą, osól, ugotuj do miękkości. Odcedź. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, przeciśnij przez praskę.
Ziemniaki, kapustę i serek wymieszaj. Wbij jajka, dodaj przyprawy, wymieszaj. Wsyp mąkę (najpierw połowę i sprawdź, jaka będzie masa – wszystko zależy od tego, jak mączne są ziemniaki). Wyrób na dość gęste ciasto.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż placki z obu stron na złoty kolor.Źródło: Chwila dla Ciebie