Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki cukiniowo-cebulowe"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1813
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 710
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1813
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 710
Składniki
Cukinię umyj i odkrój oba końce. Nie obieraj! Cukinię i cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z czosnkiem, gałką muszkatołową i ze szczyptą soli i pieprzu. Wlej mleko i roztrzepane jajko. Miksuj, aż powstanie gładkie ciasto. Dodaj warzywa i wymieszaj. Formuj placki i smaż na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z serkiem. Ewentualnie dopraw solą. Jeśli serek jest za gęsty, dodaj łyżeczkę jogurtu naturalnego lub śmietany 18%.
Placki podawaj z plasterkami cukinii skrojonej obieraczką do warzyw, z dodatkiem serka i papryki.Źródło: Naj