Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z serem i jogurtem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2114
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2114
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Składniki
Owoce rozmroź i odsącz. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej. Masło utrzyj z cukrem na puch, wbijaj po jednym jajku, mieszaj, aż się połączą. Dodawaj na przemian po porcji mąki i jogurtu, wymieszaj łyżką.
Formę wysmaruj tłuszczem, obsyp bułką tartą, wylej połowę ciasta, nałóż owoce, przykryj resztą ciasta, piecz 40 minut w 180° C.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień