Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z owsianą kruszonką"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8929
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 134
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2925
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8929
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 134
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2925
Składniki
Czas przygotowania: 80 minut. 1 porcja: 360 kcal. Cena porcji: 1,10 zł
Kruszonka: masło stop, odstaw do przestudzenia. Pozostałe wymieszaj. Wsyp do masła i zagnieć ciasto na kruszonkę.
Blachę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsyp 2/3 kruszonki. Dobrze dociśnij ją dłonią do dna formy. Wstaw do lodówki.
Morele osącz. masy zmiksuj na gładko. Rozsmaruj na przygotowanym spodzie. Ułóż morele. Posyp resztą kruszonki.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 55 minut. Ew. posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina