Piernik z miodem pitnym

Piernik z miodem pitnym
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Honorata27
Samo użycie miodu pitnego to ciekawe rozwiązanie. Postanowiłam wykorzystać aromat i smak miodu pitnego w pierniku. Ciasto dzięki temu zyskało niecodzienny smak. Piernik z miodem pitnym jest to wypiek, który można przygotować kilka dni wcześniej, nie traci na swojej świeżości. Polecam !

Składniki

  • mąka pszenna Typ 500 300 g
  • miód pitny 150 ml
  • miód 100 g
  • olej 60 ml
  • przyprawy do piernika 60 g
  • jajka 5 szt.
  • Proszek do pieczenia 10 g

Przygotowanie

  1. Jajka wraz z cukrem i miodem ubić na sztywno. Dodać olej i miód pitny. Do masy dodać mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia. Miksować. Ciasto przelać do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.

  2. Zapraszam do mojego bloga !

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 21 grudnia 2020
Pyszotka :)
Składniki
  • mąka pszenna Typ 500 300 g
  • miód pitny 150 ml
  • miód 100 g
  • olej 60 ml
  • przyprawy do piernika 60 g
  • jajka 5 szt.
  • Proszek do pieczenia 10 g
Składniki