Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone jarzyny z dipem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Dynię myjemy (polecamy dynię o nazwie hokkaido, małą, o czerwonej skórce, której nie trzeba obierać. Jest jej już dużo na naszych bazarach), kroimy w plasterki.
Cebulę obieramy i tniemy w talarki. Myjemy i czyścimy paprykę, bakłażan i cukinie. Paprykę kroimy w paseczki, bakłażan i cukinie w plastry.
Wszystkie warzywa wrzucamy do większej miski. Doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy oliwą, dodajemy gałązki tymianku. Mieszamy.
Doprawione warzywa przekładamy do natłuszczonego płaskiego naczynia do zapiekanek lub na płaską blachę.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC. Pieczemy tak długo, aż warzywa będą miękkie.
Jogurt starannie mieszamy z rozkruszonym serem feta i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gorące warzywa podajemy z dipem serowym.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3 zł.</strong>Źródło: Rewia