Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Składniki
Grubo posiekane orzechy prażymy na suchej patelni. Mieszamy z miodem.
Gruszki przecinamy na 3 części, wydrążamy gniazda nasienne, ogonek zostawiamy. Każdą część smarujemy wewnątrz i na zewnątrz oliwą.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190oC. Ser kroimy w większą kostkę.
Na plastrach gruszek układamy kilka igieł rozmarynu, uprażone orzechy z miodem i pokrojony ser. Owoce składamy w całość i zawijamy w folię aluminiową.
Ustawiamy pionowo w naczyniu do zapiekania, do którego wlewamy łyżkę wody. Pieczemy 20 minut, po czym dekorujemy listkami rukoli, botwinki itp.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki około 3,60 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 154 kcal Białko 9,8 g/Tłuszcz 7,2 g/Węglowodany 51 gŹródło: Rewia