Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka z bananami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 75
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 75
Składniki
Ubij jajka z cukrem. Delikatnie wmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę wysmaruj tłuszczem, posyp mąką i rozsmaruj w niej warstwę ciasta. Piecz w 180°C około 20 minut. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i poczekaj, aż nasiąknie (ok. 10 minut), a następnie lekko ją wyciśnij.
Posłódź twaróg i lekko wmieszaj ubitą na sztywno śmietanę. Mleko zagotuj z wiórkami kokosowymi. Zdejmij z ognia, włóż żelatynę i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Następnie wlej do masy twarogowej. Mieszaj krem, aż zacznie tężeć.
Połowę kremu rozsmaruj na ostygniętym spodzie i poukładaj na tym pokrojone banany. Na wierzchu rozsmaruj resztę kremu i wstaw ciasto do lodówki. Kiedy ciasto stężeje, pokrój je. Każdy kawałek udekoruj czekoladową polewą i plastrem banana.
Czas przygotowania: 50 minut (bez tężenia) . Poziom: średniŹródło: TV14