Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana mięsem"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5213
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 47
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 220
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5213
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 47
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 220
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, papryczkę chili przetnij wzdłuż i oczyść z nasion. Pokrój na mniejsze części i wszystko zblenduj na pastę. Wymieszaj z mięsem i zostaw na noc w lodówce.
Zetnij górę papryk, środek wydrąż i posól.
Na dużej patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso, aż zmieni kolor na szary. Dopraw solą i pieprzem, dodaj sos pomidorowy, wymieszaj i podduś. Wlej gorący bulion i sos sojowy, a potem surowy ryż, odcedzoną fasolę i kukurydzę i chwilę duś.
Nałóż gorący farsz do papryk, przykryj odkrojoną częścią i piecz w 190oC przez 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika papryki otwórz i posyp tartym serem.Źródło: Takie jest życie