Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka dla jaroszy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Składniki
Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Odcedź. Odetnij czapki w czerwonych paprykach. Usuń gniazda nasienne.
Zieloną paprykę pokrój w kosteczkę. Papryczkę chili drobno posiekaj. Cebulę potnij w talarki i podsmaż na oleju. Dodaj chili i zieloną paprykę.
Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj z koncentratem pomidorowym oraz ajvarem. Połącz z ryżem i pokrojonymi oliwkami.
Farsz przypraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj ze startym serem. Napełnij papryki przygotowanym farszem. Ustaw je w formie żaroodpornej i zalej bulionem.
Piecz ok. 25 min do piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV