Owoce pod piernikową kruszonką

Owoce pod piernikową kruszonką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: catha
Desery na ciepło o tej porze roku sprawdzają się idealnie. Moje ulubione śliwki i maliny posypane kruszonką z dodatkiem przyprawy piernikowej. W całym domu pachnie niesamowicie, nic tylko jeść :)

Składniki

  • 8-10 dużych czerwonych śliwek
  • pudełeczko malin
  • 150 gram mąki
  • 100 gram masła
  • 50 gram cukru
  • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej

Przygotowanie

  1. Owoce umyć i osuszyć, śliwki pokroić w ćwiartki, poukładać w małych naczyniach do zapiekania ( u mnie wyszły 4 miseczki). Z mąki, cukru, masła i przyprawy piernikowej zagnieść kruszonkę. Owoce posypać otrzymaną kruszonką i wstawić do piekarnika na 180 st. Piec przez około 35-40 minut. Kruszonka ma się zarumienić. Podawać od razu.

Składniki
  • 8-10 dużych czerwonych śliwek
  • pudełeczko malin
  • 150 gram mąki
  • 100 gram masła
  • 50 gram cukru
  • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej
Składniki