Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki serowe to tradycyjne polskie danie, które jest znane i uwielbiane przez wiele osób. Są one idealnym dodatkiem do porannej kawy lub herbaty, ale równie dobrze można je zjeść jako deser po obiedzie czy jako przekąskę w ciągu dnia. Skąd wzięła się nazwa oponka? Otóż, ma ona kształt podobny do starego rodzaju opon samochodowych – tak jak opona otacza koło, oponka otacza również swoje wnętrze. Można powiedzieć, że jest to dosłownie "otulający" smak serowego nadzienia.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Zarobić ciasto z podanych składników. Następnie rozwałkować. Wykrawać szklanką jak na pierogi, a w nich otwory kieliszkiem. W rondlu dobrze rozgrzać dużą ilość oleju. Oponki smażyć z obu stron do złotego koloru, wykładać na ręcznik papierowy. Oponki podawać posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO!