Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 142
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 292
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 142
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 292
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Składniki
Żółtka+ proszek rozrobić, aby urosły.
Ubić białka na sztywno potem dodawać powoli cukier i dalej ubijać. Potem dodać żółtka.
Na koniec wymieszać delikatnie z mąką.
Piec koła na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 8 minut.
Szybko zdjąć omlety na ściereczke i przykryć nawet folią, aby nie wyschły
Gdy ostygną na środek nałożyć powidła lub dżem i bitą śmietanę.
Omlety złożyć na pół i posypać cukrem pudrem.
Gotowe. Smacznego!