Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki faszerowane ryżem"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5211
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 211
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5211
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 211
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie (1 i 1/2 szklanki). Na rozgrzanym maśle zeszklić połowę cebuli, dodać tymianek, chwilę podsmażyć i zalać śmietanką, doprawić solą i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje, zestawić z ognia.
Ogórki przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżeczką pestki, gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić resztę posiekanej cebuli, dodać pokrojone warzywa, chwilę smażyć, doprawić do smaku.
Połączyć z gorącym ryżem, dodać ser, nadziewać ogórki. Podawać z przygotowanym sosem ziołowym, posypać natką pietruszki.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium