Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy domowy budyń.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 94
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 94
Składniki
W garnuszku rozbełtać jajka z dodatkiem cukru. Dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i mleko. Dobrze wymieszać i postawić na gazie. Doprowadzić do zagotowania. Cały czas mieszać. Jak masa zgęstnieje zestawić z ognia. Dodać masło i olejek. Wymieszać dokładnie aż masło połączy się z budyniem. Budyń przełożyć do miseczek. Polać syropem wiśniowym i dodać wisienki. Smacznego