Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus pod bezową pierzynką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Wyłóż ciastem wysmarowaną masłem formę na tartę. Truskawki pokrój w plastry. Do rondelka wlej około 200 ml wody, wsyp cukier, mąkę ziemniaczaną i zagotuj.
Następnie dodaj pokrojone truskawki i gotuj przez 1 minutę. Gorący krem rozsmaruj na cieście w formie. Piecz 30 min w 180°C. Ubij sztywną pianę z białek, soku z cytryny i cukru. Przełóż ją do worka cukierniczego z końcówką z gwiazdką. Wyjmij ciasto z piekarnika i wyciśnij na nim kopczyki. Dopiekaj 10 minut, najlepiej pod grillem.
Czas przygotowania: 65 minut. Poziom: średni. Porcja 216 kcal.Źródło: TV14