Mus kawowo-czekoladowy

Mus kawowo-czekoladowy
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ilovebakepl
Słodki, kawowy z gorzką czekoladą. Coś małego i pysznego zarazem.

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej
  • 60 ml mocnej kawy
  • 6 jajek
  • 100 g cukru

Przygotowanie

  1. ILOŚĆ: 4 pucharki o poj. 250 ml Czekoladę mieszamy razem z mocną kawą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Żółtka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się jasna. Następnie dodajemy do nich masę czekoladową i chwilę miksujemy. Ubite białka delikatne łączymy z masą czekoladową. Powstały mus przekładamy do pucharków, wierz zawijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z niewielką ilością bitej śmietany. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

Zdysia 18 listopada 2012
Przepyszny :) polecam wszystkim :) Leci do Ulubionych :)
Składniki
  • 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej
  • 60 ml mocnej kawy
  • 6 jajek
  • 100 g cukru
Składniki