Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5947
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5947
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Możemy wymieszać część mlecznej z gorzką. W garnku zagotować wodę. W tej kąpieli umieścić mniejszy garnek/miskę metalową/naczynie szklanw żaroodporne z czekoladą. Gdy czekolada się rozpuści, ma lekko ostygnąć. W innej misce ubić 2 białka ze szczyptą soli (do sztywnej piany). Mozna dodać też cukier puder. Rozpuszczoną,lekko ostudzoną czekoladę wymieszać z białkiem. Uważać by czekolada nie była zbyt gorąca. W przeciwnym razie zetnie się białko. Gotowy deser schować do lodówki do stężenia.