Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus czekoladowy"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 136
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 85
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 136
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 85
Składniki
Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej. Śmietanę ubij na sztywno.
Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę, a żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj ciepłą, ale nie gorącą czekoladę i dokładnie wymieszaj. Musisz to zrobić w miarę szybko, żeby nie było grudek.
Wystudzoną czekoladę wymieszaj z ubitą śmietaną i pianą z białek. Jeśli chcesz, dodaj brandy. Mus przełóż do szklanek i wstaw do lodówki. Udekoruj wiórkami.Źródło: Takie jest życie