Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z lukrem cytrynowym i migdałami. Składniki na 16 muffin
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 24
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21470
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 24
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21470
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Składniki
*Składniki w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników. Następnie dodać aromat i serek. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 200 °C przez 15 minut do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Cukier puder przesiać, dodać sok z cytryny i mleko, wymieszać. Migdały uprażyć na suchej patelni, aż się lekko zarumienią. Muffiny polukrować i posypać płatkami migdałów.