Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są truskawki więc są i muffinki :) Nie mogło ich u mnie zabraknąć w sezonie truskawkowym :) Słodkie muffinki połączone z kwaskowatym lukrem. Pycha!
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, sodę i cynamon. W drugiej rozbijamy jajka i roztrzepujemy z cukrem, dodajemy jogurt, mleko, olej a następnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek. Truskawki płuczemy, osączamy na durszlaku i kroimy w większa kostkę. Pokrojone truskawki mieszamy delikatnie z ciastem za pomocą łopatki. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Cukier puder ucieramy z sokiem cytrynowym i mieszamy z drobniutko pokrojoną miętą. Powstałym lukrem polewamy muffinki i posypujemy skórką otarta z cytryny. Smacznego :)