Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki czekoladowe które nie zawierają laktozy ani glutenu
miski, łyżka , piekarnik
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 212
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2550
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 912
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 212
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2550
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 912
Składniki
Składniki mokre: średnie dojrzałe banany, jajka, mleko ,olej kokosowy, miód Składniki suche: mąka kokosowa, kakao, proszek do pieczenia, soda Wykonanie Na początek rozgniatamy banany. Następnie mieszamy wszystkie składniki mokre w jednej misce a suche w drugiej (aby lepiej się połączyły ). Potem powoli przesypuje my suche składniki do mokrych cały czas mieszając .Jeżeli masa jest wg nas za sucha można dodać jeszcze trochę mleka . Powstałą masę przekładamy do papilotek lub foremek do około 2/3 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180° góra - dół przez około 25- 30 minut . Muffinkii wychodzą kruche i wilgoe ja dodałam jeszcze polewę czekoladowa i pokrojone drobno orzechy włoskie. szybki przepis na polewę czekoladowa 50 gram masła , 50 gram cukru pudru , 3 łyżki kakao (im więcej tym gęstsza) oraz 3 łyżki mleka roślinnego wykonanie W garnuszku podgrzewamy masło z cukrem . Następnie dodajemy mleko i jeszcze chwilę mieszamy . Ściągamy z ognia i dodajemy kakao. Mieszamy aż masa będzie jednolita . Smacznego dobrego !