Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z czekoladą i malinami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
Masło rozpuścić, wystudzić. Czekoladę posiekać jak najdrobniej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, kakao i posiekaną czekoladą.
Mleko wymieszać z przestudzonym masłem i rozkłóconymi jajkami, dolać do suchych składników. Całość krótko mieszać drewnianą łyżką (mają być grudki!). Do ciasta powrzucać maliny oprószone mąką ziemniaczaną, delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do papilotek umieszczonych w metalowej lub silikonowej formie do muffinek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 5 minut, potem zmniejszyć temperaturę do ok. 180oC i piec jeszcze 15-20 minut.
Po upieczeniu muffinki szybko wyjąć z formy, oprószyć cukrem pudrem.
10 dag gorzkiej czekolady możesz zastąpić białą. Do środka każdej muffinki przed upieczeniem możesz też włożyć pralinkę.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium