Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini keksy w postaci muffinek. Słodkie i bardzo mocno bakaliowe. Taka wersja keksu przypadnie do gustu szczególnie najmłodszym.
Forma do muffinek oraz papilotki
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Dodajemy pojedynczo jaja, cały czas miksując. Teraz dodajemy śmietanę i mąkę z proszkiem. Na końcu dosypujemy bakalie, całość mieszamy dokładnie łyżką. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami. Wkładamy ciasto do wysokości ok 2/3 formy. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem lub lukrem, ale nie jest to konieczne bo keksiki są bardzo słodkie.