Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na zaspokojenie łasucha ;)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę z proszkiem i cynamonem przesiej do miski. Wymieszaj z cukrem pudrem i solą.
Jabłka i marchewkę obierz, zetrzyj na drobnych oczkach. Gdy soku będzie zbyt dużo - odciśnij. Przecier marchewkowo - jabłkowy utrzyj z olejem. Następnie dodaj jajka i ucieraj jeszcze przez chwilę. Dodaj sypkie składniki i wymieszaj. Na koniec wsyp bakalie i połącz.
Foremki do muffinek wyściel papilotkami, Napełnij do 2/3 wysokości. Piecz ok 25 min. w temp. 190-200 st. C.
Gotowe muffinki można polać polewą czekoladową lub lukrem.