Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki czekoladowe"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Do rondelka włóż masło lub margarynę, roztop. Obie czekolady drobno posiekaj. Przygotuj dwie miski. Do pierwszej przesiej mąkę, wsyp kakao, cukier, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Do drugiej miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj śmietanę oraz przestudzony tłuszcz, wymieszaj. Suche dodaj do mokrych. Krótko wymieszaj, aby tylko się połączyły. Dodaj posiekane czekolady, wymieszaj. 2. Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 3 wysokości. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180°C do tzw. suchego patyczka. 100 ml śmietanki podgrzej, dodaj posiekaną ciemną czekoladę, wymieszaj. Do pozostałej podgrzanej śmietanki dodaj posiekaną białą czekoladę i mieszaj aż się rozpuści. Wystudzone muffiny udekoruj najpierw ciemną a następnie białą polewą.
50 minut. Porcja: 340 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie