Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne babeczki bananowo - marchewkowe wypełnione suszonymi owocami. Świetnie sprawdzają się jako słodka i zdrowa przekąska do popołudniowej kawki :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Marchewki obieramy i ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Banany rozgniatamy widelcem i mieszamy z marchewką. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, aromat migdałowy i miksujemy. Do dużej miski dodajemy mąkę, cynamon, kurkumę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, rodzynki, morwę białą, żurawinę i pokrojone śliwki kalifornijskie. Wszystkie suche składniki mieszamy, a następnie dodajemy do nich jajka z cukrem i olejem oraz banany z marchewką. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałe ciasto wlewamy do foremek do pieczenia babeczek.
Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 40 minut*. * Muffinki warto obserwować i sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dobrze upieczone. Gotowe muffinki posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego! :)