Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniserniczki z jabłkami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć kawałki jabłek. Mieszając smaż ok. 2 minuty na średnim ogniu. Dodaj cukier oraz cynamon i wciąż mieszając smaż jeszcze ok. 3 minuty, aż jabłka zaczną nabierać złotego koloru. Przestudź.
Rodzynki zalej wrzącą wodą. Po 10 minutach odcedź. Do miski wbij jajka, dodaj cukier puder oraz cukier wanilinowy, zmiksuj. Następnie, wciąż miksując, stopniowo dodawaj twaróg. Na koniec dodaj rodzynki oraz mąkę ziemniaczaną lub proszek budyniowy, wymieszaj.
Masło włóż do rondelka, roztop a potem przestudź. Ciastka rozdrobnij malakserem lub wałkiem na drobny pył. Dodaj do nich masło, wymieszaj na jednolitą masę. Wylep nią dna i boki foremek. Wlej masę serową, na wierzchu ułóż skarmelizowane jabłka.
Piecz w temperaturze 160°C przez 35-40 min. Gdy serniczki wystygną, wstaw je do lodówki na kilka godzin..
80 minut. Sztuka: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie