Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowa babka z czekoladą"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Składniki
Czekoladę ścieram na tarce. Ubijam mikserem jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Nie przerywając ubijania, dodaję olej. Następnie powoli wsypuję obydwie, wymieszane z proszkiem do pieczenia, przesiane mąki.
Na koniec dodaję migdały. Dużą formę do babki smaruję masłem, posypuję bułką tartą. Wlewam na spód 1/5 ciasta, wsypuję startą czekoladę, zalewam resztą ciasta. Piekę 40-50 minut w temperaturze 175-180oC.
Studzę i dekoruję lukrem z dodatkiem aromatu migdałowego. Posypuję płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania 60 minut Cena porcji około 1,50 zł.Źródło: Rewia