Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mieszanka warzywna z rozmarynem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1790
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1790
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Składniki
Przygotuj marynatę: rozgnieć ząbki czosnku z solą i drobno posiekaj. Dodaj oliwę, sok z cytryny i przyprawy, wymieszaj. Cebulę i ziemniaki obierz. Pokrój je w połówki, podobnie pokrój dymkę. Cukinię pokrój w podłużne plastry, cytrynę w plasterki.
Z papryki wytnij gniazdo nasienne i pokrój ją w ćwiartki. Ziemniaki podgotuj, aż będą półtwarde. Wystudź, dodaj do reszty warzyw z marynatą, korą cynamonu, liśćmi laurowymi, czosnkiem, pieprzem i rozmarynem. Odstaw na godzinę do lodówki. Warzywa piecz skropione oliwą w temperaturze 180 stopni C (ok. 40 minut). Podawaj posypane fetą.
• 60 minut + czas odstawienia • dla 4 osób • cena 15 złŹródło: Show