Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek z bakaliami po 2. roku"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Mąkę posiekaj z zimnym masłem. Dodaj cukier puder oraz żółtka, a potem zagnieć ciasto. Rozwałkuj je tak, aby miało kształt prostokąta o grubości około 1 cm.
Placek ułóż na blasze (brzegi posmaruj białkiem jaja). Upiecz ciasto na złoto w temperaturze 180°C.
Cukier zagotuj z wodą i mieszaj, aż powstanie gęsta masa. Przestudź ją, a potem połącz z roztopioną czekoladą.
Wylej słodką masę na ciasto, a następnie posyp wierzch mazurka bakaliami.Źródło: Mam dziecko