Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek pomarańczowo-mandarynkowy"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Ciasto: mąkę posiekaj z zimnym masłem. Dodaj jajka i cukier, wyrób. Ciasto rozwałkuj, ułóż w formie. Piecz 20 min w 180°C.
Masa: owoce wyszoruj. Zetrzyj skórki. Miąższ owoców zmiksuj. Włóż do garnka, posyp cukrem, gotuj 40 min, mieszając. Ostudź, posmaruj ciasto.
Kandyzowane owoce: owoce wyszoruj, pokrój na cienkie plastry, usuń pestki. W rondlu zagotuj półtorej szklanki wody z cukrem. Włóż owoce, gotuj półtorej godziny, odwracając je. Owoce osusz, ułóż na cieście. Udekoruj bakaliami.Źródło: Chwila dla Ciebie