Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Malinowe miniserniczki"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Składniki
Twaróg zmiel trzykrotnie w maszynce do mięsa. Jajka zmiksuj z cukrem pudrem na jasny puszysty krem. Dodaj ser, jogurt, aromat waniliowy oraz budyń. Krótko wymieszaj do połączenia składników.
Wgłębienia w foremce na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami. Na spód każdej włóż po ciastku i napełnij je masą serową. Do każdego serniczka wetknij 2–3 maliny. Wierzch babeczek możesz ewentualnie dodatkowo posypać pokruszonymi ciastkami (takimi samymi, jakie są na spodzie).
Serniczki zapiekaj ok. 20 minut w temp. 170 st., aż wierzch delikatnie się zrumieni, a masa serowa zetnie. Ostudź babeczki przy otwartym piekarniku, a następnie schłodź je w lodówce (najlepiej bowiem smakują na zimno).
Konfiturę malinową lekko podgrzej i przetrzyj przez gęste sitko. Gdy masa ostygnie, posmaruj nią wierzchy ostudzonych serniczków. Na każdym ułóż po kilka świeżych malinek. Przed podaniem babeczki oprósz przesianym przez gęste sitko cukrem pudrem.
45 min + chłodzenie.Źródło: Tina