Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaronowa fantazja z pasternakiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Szczaw lub szpinak dokładnie umyj, odrywając łodyżki. Pasternak i paprykę obierz, umyj, pokrój w plastry. W garnku rozgrzej olej, dodaj pasternak, paprykę i groszek. Smaż 5 minut, dodaj szczaw, duś.
Do warzyw dodaj śmietanę, wymieszaj. Całość przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Włóż makaron, wymieszaj, podgrzej. Zdejmij z ognia, dodaj plastry parmezanu (możesz skrobać je obieraczką do warzyw).
Na talerzach układaj makaron, posyp liśćmi bazylii. Danie możesz według fantazji przygotować również z innych młodych warzyw.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień