Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1751
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1751
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Jajka wbij do małego rondelka, wsyp biały cukier. Naczynie wstaw do dużego garnka z gorącą wodą (na małym gazie). Ubijaj do chwili, aż powstanie puszysta biała masa, a cukier się całkowicie rozpuści. Wyjmij rondelek z gorącej wody i nie przerywając ubijania, ostudź masę. Śliwki opłucz, osusz, usuń pestki i zmiksuj.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem trzcinowym. Do zimnej masy jajecznej włóż mus śliwkowy i wymieszaj. Połącz z ubitą śmietaną. Przełóż przygotowaną masę do maszynki do lodów i włącz ją na 30 minut. Wstaw potem do zamrażarki na 4 godziny.
Porcje 6, : 85 min, Cena: 1,60 zł Kalorie: 280Źródło: Bella Relaks