Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łódeczki awokado nadziewane sałatką z fetą"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4993
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4993
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Składniki
Awokado i pomidory umyj, wytrzyj. Fetę przełóż na sitko i osącz z zalewy, pokrój w kosteczkę. Plasterki szynki potnij na drobne kawałki.
Pomidory pokrój na cząstki, usuń środki z pestkami, miąższ potnij w niewielką kosteczkę. Rukolę przebierz, opłucz, osusz, odłóż kilka listków do dekoracji, resztę porwij na spore kawałki.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę albo posiekaj. Wymieszaj z octem oraz oliwą. Przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Sos ubij na gęsty krem.
Rozdrobnione wymieszaj z sosem. Awokado rozetnij wzdłuż, usuń pestki. Miąższ awokado skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. W miejsca po pestkach nałóż sałatkę. Połówki awokado ułóż na talerzu udekorowanym odłożoną rukolą. Sałatkę podawaj np. z pszennym pieczywem.Źródło: Naj